ОСТАННІ НОВИНИ

У «Київстарі» повідомили, коли відновлять мобільний інтернет

Ольга Денисяка

|

У «Київстарі» сподіваються, що почнуть відновлювати послугу мобільного інтернету для своїх абонентів у другій половині дня 14 грудня. Про це сказав президент компанії «Київстар» Олександр Комаров в ефірі телемарофону.

«Почнемо відновлення із заходу України. Регіон за регіоном почнемо відновлювати послуги мобільного інтернету. Все це дуже важко порівнювати, тому що аналогів такої кібератаки не було у світі. Це наймасштабніша кібератака, яка була у світі» , – сказав він.

Комаров розповів, що наразі на 99% відновлені послуги голосового зв’язку.

Він додав, що три основні послуги – мобільний інтернет, мобільний зв’язок та SMS – планують відновити вже до кінця тижня. Решту додаткових послуг будуть відновлювати упродовж кількох тижнів.

Зазначимо, що ввечері 13 грудня телефони українців почали ловити мережу «Київстар».

Нагадаємо, що вранці 12 грудня стався масштабний збій у роботі оператора мобільного зв’язку «Київстар».  В оператора підтвердили, що причиною масштабного збою в роботі стала потужна хакерська атака.

СБУ відкрила кримінальне провадження. Також стало відомо, що хакерська атака на одного з найбільших мобільних операторів України – «Київстар» зруйнувала частину віртуальної інфраструктури.

У середу, 13 грудня, російська так звана хакерська група «Солнцепьок» заявила, що її члени здійснили кібератаку на сервери мобільного оператора «Київстар». Хакери повідомили, що беруть на себе повну відповідальність за атаку на мережу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *