ОСТАННІ НОВИНИ

Переговори про вступ України до ЄС офіційно розпочаті, – рішення Євроради

Ольга Денисяка

|

Європейська рада ухвалила рішення про початок переговорів про вступ України та Молдови до Європейського Союзу. Про це повідомив голова Європейської ради Шарль Мішель.

«Європейська рада вирішила розпочати переговори про вступ до ЄС з Україною та Молдовою» , – написав Мішель у Twitter (X).

Також Єврорада надала Грузії статус кандидата на вступ до ЄС. Окрім того, розпочнуться перемовини з Боснією та Герцеговиною, коли країна досягне необхідного рівня відповідності критеріям членства.

Після одноголосного рішення Євроради щодо України передбачається початок перемовин між міністрами та послами урядів ЄС і України на так званій міжурядовій конференції.

Україна офіційно стала кандидатом у члени Євросоюзу у червні 2022 року.  У середині жовтня віцепрезидентка Єврокомісії відзначила прогрес України у виконанні критеріїв щодо членства в ЄС.

8 листопада Європейська комісія рекомендувала державам ЄС розпочати переговори про вступ з Україною, але Київ повинен виконати частину ще не втілених реформ. Що саме мала зробити Україна, читайте тут.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зі свого боку неодноразово наголошувала, що Україна стане членом ЄС, але про те, коли б приблизно це могло статись, жодних припущень не висловлювала.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *