ОСТАННІ НОВИНИ

Якщо Путіна не зупинити, то це дасть «зелене світло» для агресії по всьому світу, – Блінкен

Наталя Дуляба

|

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про необхідність продовжувати підтримку України для того, щоб Москва зазнала поразки у своїй агресії. Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми повинні забезпечити досягнення успіху Україною. Ми повинні забезпечити, щоб РФ продовжувала зазнавати поразки… Якщо ми цього не зробимо, Путін отримає дозвіл діяти безкарно, а це відкриє скриньку Пандори агресії по всьому світу», – сказав Ентоні Блінкен.

Окрім того, держсекретар США зауважив необхідність виділення додаткового фінансування для Ізраїлю та мирних жителів сектору Гази.

Передісторія

У Конгресі США ніяк не можуть винести на розгляд законопроєкт щодо подальшої військової допомоги України.

Ще наприкінці жовтня Білий дім звернувся до Конгресу із запитом на додаткове фінансування майже на 106 млрд доларів, що охоплює допомогу, зокрема Ізраїлю (14,3 млрд доларів) та Україні (61,4 млрд доларів).

Втім новопризначений спікер Палати представників Майк Джонсон виступив за те, аби розділити допомогу Україні та Ізраїлю.

На початку листопада у Білому домі заявили, що на допомогу Україні вже використано 96% коштів, які затвердив Конгрес. Тому нові пакети допомоги для української армії, як відзначили у Пентагоні, стануть меншими.

Зі свого боку Білий дім закликав Конгрес якнайшвидше схвалити допомогу Україні, щоб запобігти серйозним наслідкам для її оборони, адже брак фінансування вже позначився на спроможності країни відбивати атаки РФ.

Тим часом західні ЗМІ пишуть, що Конгрес США зможе схвалити нову допомогу Україні аж у середині грудня або навіть пізніше.

Президент США Джо Байден продовжує наполягати на важливості подальшої підтримки України, адже таким чином Штати утримують свою армію від війни з Росією. Американський лідер переконаний, що краще допомогти українцям зупинити Путіна в Україні, інакше «конфлікт пошириться далі світом».

Днями американський президент заявив, що відмова від підтримки України суперечить інтересам США, і пообіцяв, що його адміністрація доб’ється виділення коштів для України.

 Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *