ОСТАННІ НОВИНИ

Конгрес може ухвалити нову допомогу Україні лише у середині грудня, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

Схвалення нової допомоги США для України може затягнутися до середини грудня або й довше. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Bloomberg.

Це ставить під сумнів здатність Вашингтона підтримувати потік зброї, яку як і адміністрація Байдена, так і український уряд вважають життєво важливою.

Прихильники України в Конгресі ведуть важку боротьбу за великий пакет допомоги, який є відірваним від обов’язкових законопроектів, щоб спонукати до швидких дій.

Найшвидше Конгрес зможе завершити переговори та ухвалити нову допомогу Україні в середині грудня, майже два місяці після того, як президент Джо Байден вперше запросив 61 мільярд доларів для України.

Сенатори від обох партій планують найближчими днями працювати над угодою щодо пакету допомоги Україні разом із прикордонними потребами США, за які вони зможуть проголосувати після Дня подяки і повернення до Вашингтона.

Кріс Кунс, демократ від Делаверу, який має тісні зв’язки з Байденом, сказав, що «нам потрібно змусити себе вести переговори протягом наступного тижня. В українців закінчується пальне, зброя та боєприпаси».

За його словами, Конгрес повинен діяти «за графіком, який має значення».

Як повідомляв Львівський портал, Білий дім наприкінці жовтня звернувся до Конгресу із запитом на додаткове фінансування майже на 106 млрд доларів, що охоплює допомогу Ізраїлю (14,3 млрд доларів) та Україні (61,4 млрд доларів). Його планують розглянути у Сенаті після Дня подяки, який у США святкуватимуть 23 листопада.

Втім новопризначений спікер Палати представників Майк Джонсон виступив за те, аби розділити допомогу Україні та Ізраїлю.

На початку листопада у Білому домі заявили, що на допомогу Україні вже використано 96% коштів, які затвердив Конгрес. Тому нові пакети допомоги для української армії, як заявили у Пентагоні, стануть меншими.

Днями Білий дім закликав Конгрес якнайшвидше схвалити допомогу Україні, щоб запобігти серйозним наслідкам для її оборони, адже брак фінансування вже позначився на спроможності країни відбивати атаки РФ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *