ОСТАННІ НОВИНИ

Підтримуючи Україну, ми утримуємо війська США від війни з РФ, – Байден

Маркіян Рой

|

Президент США Джо Байден заявив, що допомога Україні з боку Сполучених Штатів запобігає залученості американських військ у війни з Росією. Про це повідомляє Європейська правда.

Американський лідер зазначив, що досвід світових воєн минулого століття засвідчив, що коли агресія в Європі залишається без відповіді, криза не згасає сама собою, і тому безпосередньо втягує США.

«Ми утримуємо американські війська від цієї війни, підтримуючи хоробрих українців, які захищають свою свободу і батьківщину. Ми надаємо їм зброю і економічну допомогу, щоб зупинити прагнення (президента РФ) Путіна до завоювання, перш ніж конфлікт пошириться далі», – наголосив Байден.

За його словами, господар Кремля та терористичне угруповання ХАМАС сподіваються зруйнувати ширшу регіональну стабільність та інтеграцію і скористатися наступним безладом, тому Америка не може і не дозволить цьому статися заради власних інтересів національної безпеки та заради блага всього світу.

«Це переконання лежить в основі мого підходу до підтримки народу України, який продовжує захищати свою свободу від жорстокої війни, розв’язаної Путіним», – додав Байден.

Президент США нагадав, що Сполучені Штати не єдині, хто допомагають Україні, адже понад 50 країн приєдналися до них, щоб гарантувати, що Київ має все необхідне для самозахисту, а також беруть на себе значну частину економічної відповідальності за її підтримку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *