ОСТАННІ НОВИНИ

Ще двоє мешканців Львівщини померли від коронавірусу

Наталя Дуляба

|

Наприкінці листопада від ускладнень, спричинених Covid-19, померли двоє мешканців Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Протягом тижня 20-26 листопада коронавірус офіційно підтвердили у 359 мешканців Львівщини. У лікарнях перебували 63 хворих. Водночас померли двоє людей віком 58 і 89 років.

Зауважимо, з початком епідсезону, який стартував у жовтні, на Львівщині досі було відомо про смерть двох людей від ускладнень коронавірусу. Це були чоловіки 57 і 60 років, обидва мали хронічні хвороби. Тому загалом менш ніж за два місяці ця недуга забрала життя вже чотирьох жителів області.

Тим часом захворюваність на Covid-19 у Львівській області продовжує рости. У групі ризику – саме люди похилого віку та із хронічними хворобами, тому медики закликають вакцинуватись.

Для цього слід звернутись до свого сімейного лікаря. Зараз доступні вакцини Janssen (виробник Johnson&Johnson) та Comirnaty (виробник Pfizer).

Базовий курс для захисту від Covid дає три щеплення: дві первинні дози вакцини та перше бустерне щеплення, яке вводять через 5 місяців. Усі наступні щеплення після третього називають додатковим бустером, його не роблять усім, а лише людям із групи ризику.

Загалом від початку пандемії коронавірусу на Львівщині від коронавірусу однією дозою провакциновано 1 102 787 осіб, другу дозу отримали 1 038 833, першу бустерну – 202 837, другу бустерну – 21 021 особа. Таким чином повний курс Covid-щеплень отримали лише 200 тисяч людей.

Нагадаємо, на початку листопада в Україні виявили першого хворого на новий штам «Омікрону», який називається«Пірола». Ним став  20-річний хлопець із Рівненщини.

Станом на кінець листопада рівень захворюваності на коронавірус в Україні виріс на 20%. У трьох областях вже перевищений епідпоріг, тому там можуть ввести деякі обмежувальні заходи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *