ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні виявили новий різновид штаму коронавірусу «Пірола»

Маркіян Рой

|

В Україні зареєстровано перший випадок зараження новим варіантом коронавірусу під назвою «Пірола». Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

На Рівненщині лабораторно підтвердили перший в Україні випадок нового субваріанта коронавірусу варіанта «Омікрон» під назвою «Пірола» – захворів 20-річний чоловік.

За даними МОЗ, виокремити випадок Піроли вдалося завдяки секвенуванню – лабораторному дослідженню, яке дозволяє генетично розшифрувати вірус, щоб виявити, які мутації відбулися у його геномі.

У МОЗ зазначили, що новий субваріант вірусу (BA.2.86) Pirola вперше зафіксували влітку в Ізраїлі, а потім його виявили у США, Данії та Великій Британії.

«Наразі за симптомами та клінічним проявом захворювання субваріанту Пірола не виявлено особливих відмінностей від попередніх штамів COVID-19. Однак через велику кількість мутацій Пірола швидше вражає ослаблений імунітет», – заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Симптоми «Піроли» такі ж, як і за інших варіантів COVID-19: нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, втома, втрата нюху або смаку, можливе подразнення очей та висипи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *