ОСТАННІ НОВИНИ

На обладнання для дитячої реабілітації у Львові зібрали майже 36 млн грн

Наталя Дуляба

|

На центр реабілітації Unbroken Kids, який облаштовують у Львові на базі дитячої лікарні святого Миколая, вдалося зібрати майже 36 млн грн. За ці кошти вже придбали необхідне обладнання. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Збір на дитячий центр реабілітації у Львові оголосили Благодійний фонд «Незламні» наприкінці травня. Мета – 35 млн грн на закупівлю сучасного обладнання. На те, аби зібрати цю суму, пішло пів року.

«Ми надзвичайно вдячні усім, хто долучився, хто допоміг здійснити нашу мрію! Це надзвичайно важливо для наших дітей, які отримують тут реабілітацію, щоб вони могли відновлюватися в Україні, а не їхали за кордон. Це дуже поліпшує нашу роботу, бо діти відновлюються набагато швидше. Нове обладнання, яке закупили, покращить відновлення пацієнтів, бо багато чого побудоване на іграх, що важливо в процесі реабілітації дітей», –розповів керівник реабілітаційного відділення лікарні святого Миколая Сергій Худа.

Зараз, за словами медика, у лікарні святого Миколая є все необхідне для надавання малечі повного циклу допомоги від хірургії, протезування – аж до виписки.

Серед обладнання, яке вже закупили для Unbroken Kids, є:

  1. Система для мобілізації організму та функціональної реабілітації Imoove 600, ALLCARE innovations
  2. Сходи для перенавчання ходьби
  3. Апарат фокусованої п’єзоелектричної ударно-хвильової терапії enShock
  4. Апарат для лазерної терапії Opton Pro
  5. Пристрій для реабілітації та функціональної сенсорно-моторної оцінки нижніх кінцівок Hunova
  6. Роботизований стіл-вертикалізатор з інтелектуальною системою для розробки нижніх кінцівок А1-3
  7. Роботизована інтелектуальна система з зворотнім зв’язком для реабілітації верхніх кінцівок A2-2
  8. Віртуальна реабілітаційна система Neofect Smart Board BDC, максимальна комлектація та Віртуальна реабілітаційна система Neofect Smart Glove GLCA3, максимальна комлектація (S, M, L) та Neofect Smart Kids KDCA4
  9. Реабілітаційна дошка Neofect Smart Pegboard
  10. Багатофункціональний стіл для розробки дрібної моторики рук Manualex M12
  11. Тренажер для активної реабілітації Mini Tensor
  12. Реабілітаційна локомоторна станція для неврологічної реабілітації h/p/cosmos locomotion 150/50 DE med з динамічною системою зниження ваги система h / p / cosmos airwalk включаючи безшумний компресор (Німеччина)
  13. Апарат електротерапевтичний для ТЕКАР терапії Thermo Pro
  14. HITOP HiToP 2touch

Для збору коштів у Львові провели декілька заходів, до нього також долучались зірки естради (львівська капела «Дударик», Оля Полякова, Ніно Катамадзе). Через Helsi вдалося зібрали майже 300 тисяч грн, а німецька організація DAHW (Deutsche Lepra- und Tuberkulosehilfe e.V.) пожертвувала 512 тисяч євро.

Втім найбільше коштів на Unbroken Kids зібрали львівські освітяни – 10 млн грн. Ці кошти вони акумулювали, зокрема завдяки акції «Донат замість букета вчительці на 1 вересня».

Довідково: Unbroken Kids створюють у Львові на базі дитячої лікарні святого Миколая, де лікують та оперують малюків від народження до повноліття. За останній рік допомогу тут отримали понад 60 тисяч діток зі всієї України.

Потреба у відкритті повноцінного відділення дитячої реабілітації виникла з початку великої війни, коли до Львова почали привозити малечу із пораненнями чи опіками. У лікарні була можливість надавати повний спектр медичних послуг із консервативної терапії і хірургії, але опісля майже всі ці пацієнти потребують тривалої реабілітації. А обладнання для такого відновлення у медзакладі не було.

Нині у відділенні Unbroken Kids є діти, які отримали травми внаслідок війни (мінно-вибухові, опікові травми), також є пацієнти з черепно-мозковими, спінальними травмами. Крім того, є діти, які перенесли оперативні втручання після видалення пухлини головного мозку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *