ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові оголосили збір коштів на обладнання для реабілітації дітей

Анастасія Диняк

|

У Львові збирають 35 мільйонів гривень на Центр реабілітації UNBROKEN KIDS. Він запрацює на базі дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Так, дитяче відділення реабілітації UNBROKEN KIDS облаштують на базі лікарні святого Миколая. Це унікальний медзаклад Першого медичного об’єднання Львова, де лікують та оперують дітей від народження до повноліття. За останній рік допомогу тут отримали понад 60 тисяч діток зі всієї України.

Одна із них – Яна Степаненко. У квітні минулого року 11-річна Яна з мамою і братом чекали на потяг у Краматорську, щоб врятуватися від війни. У вокзал влучила російська ракета.

Тоді мама дівчинки втратила ногу, а сама Яна – обидві. Після багатьох місяців лікування у Львові, протезування та реабілітації у США, зараз дівчинка вже ходить на протезах. У серпні сім’я Степаненків повертається в Україну.

«Я відвідую школу, їжджу на велосипеді, подорожую. Мені дуже хочеться навчитися бігати швидко, щоб грати з однокласниками в хованки чи лови. Ми з сім’єю повертаємося в Україну, я дуже хочу додому. Лікарі кажуть, що до 18 років мені потрібно змінювати протези щороку, іноді – тричі на рік, і постійно проходити реабілітацію», – розповідає Яна.

У Львові зробили все, щоб Яна та її мама, повернувшись, отримували найкращу реабілітацію: відкрили протезну майстерню, дорослий реабілітаційний корпус, та невдовзі тут запрацює реабілітаційне відділення у дитячій лікарні. Лікарі навчилися робити неможливе. Відновлення діток після травм війни, а це – ампутації, осколкові поранення, мінно-вибухові травми, опіки, втрата функцій верхніх та нижніх кінцівок, відновлення дітей з нейротравмою – тривале і складне.

У серпні Яна повертається в Україну та потребує продовження реабілітації. І на таку допомогу чекають тисячі українських дітей. Тому UNBROKEN розпочинає збір на обладнання для дитячої реабілітації.

«Нам треба зібрати 35 мільйонів гривень на сучасне обладнання, тому що таких діток, як Яна, є багато, і вони всі потребують нашої підтримки. Маємо спільно зробити дуже круту дитячу реабілітацію. Це обладнання, певні ремонти і, звісно, протезування. Дітям протези потрібно змінювати щороку. Ми почали з реабілітації для дорослих, і вже маємо високого рівня й операції, і протезування, і реабілітацію. А дитяча реабілітація значно складніша – як фізична, так і психологічна, бо має свої особливості», – каже мер Львова Андрій Садовий.

Тому аби створити найкращі умови для реабілітації в Україні, у Львові запускають збір на найкраще у світі обладнання для українських дітей. Долучитися до збору коштів можна на платформі dobro.ua.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *