В Херсоні затримали колаборантку-працівницю університету

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці затримали херсонку, яка після окупації міста перейшла на бік росіян та очолила відділ документообігу у тамтешньому університеті. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

За даними слідства, мешканка Херсона після окупації міста підтримала російських загарбників та погодилась очолити відділ документообігу («канцелярію») у місцевому університеті.

На цій «посаді» зловмисниця виконувала вказівки гауляйтера Сальда щодо запровадження російських «стандартів» освіти в окупованій частині Херсонщини. Для цього вона займалась «переформатуванням» документообігу в захопленому виші згідно з вимогами міносвіти РФ.

Встановлено, що зрадниця отримала російський паспорт та «голосувала за приєднання» Херсонщини до складу країни-агресора.

«Також вона була активною учасницею пропагандистських заходів місцевої окупаційної адміністрації, де закликала херсонців підтримати загарбників у війні проти України. Крім цього, зловмисниця масово поширювала кремлівські наративи на власній сторінці в заборонених «Однокласниках». Там вона героїзувала бойовиків окупаційних угруповань РФ та виправдовувала тимчасове захоплення Криму», – йдеться у повідомленні.

Після звільнення Херсона прихильниця рашизму залишилась у місті та продовжила періодично «розганяти» ворожу інтернет-пропаганду. Затримали її у власному домі.

Під час обшуків у квартирі вилучили документи, які підтверджують роботу на окупантів у виші; фото зловмисниці з російськими військовими у захопленому Херсоні; прокремлівську символіку та інші докази незаконної діяльності.

Зрадниці наразі оголосили підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Також вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантки. Зловмисниці загрожує до 5 років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *