ОСТАННІ НОВИНИ

Суд виніс вирок зраднику Сальду

Наталя Дуляба

|

67-річному Володимиру Сальду, який перейшов на бік ворога і став так званим «губернатором» окупованої Херсонщини, суд виніс вирок – 15 років тюрми із конфіскацією майна. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Суд заочно визнав Сальдо винним у державній зраді, колабораціонізмі та в запереченні збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Його засуджено до 15 років тюрми з конфіскацією майна, а також на 15 років позбавлено права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями.

Доведено, що Володимир Сальдо перейшов на бік росіян та активно сприяв країні-агресору заподіяти шкоду національній безпеці України.

Сприяючи військово-політичному керівництву РФ на території тимчасово окупованої Херсонської області, він створював окупаційну адміністрацію, яку згодом і очолив – став так званим «губернатором» Херсонщини. Також забезпечував формування окупаційних служб, установ у всіх сферах життя регіону.

Свої повноваження гауляйтер реалізовував за силової підтримки військовослужбовців Збройних Сил РФ, примушував місцевих мешканців визнати окупаційну владу.

«У всіх своїх публічних виступах він заперечував збройну агресію Росії проти України та всебічно сприяв окупації», – додають в Офісі генпрокурора.

До повномасштабного вторгнення РФ Володимир Сальдо був депутатом Херсонської міськради від власної однойменної партії, з 2002 по 2012 роки – міським головою Херсона. Народний депутат України VII скликання від Партії регіонів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *