ОСТАННІ НОВИНИ

З України вийшло 100-те судно у рамках роботи коридору в Чорному морі

Ольга Денисяка

|

Гуманітарним коридором у Чорному морі, який Україна запустила після одностороннього виходу Росії з зернової угоди, з українських портів вийшли 100 суден. Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк.

«Сьогодні 100-й корабель вирушив із Чорноморського гуманітарного коридору – експортної порятунку для України, який доставив у світ 3,7 мільйона тонн продовольства та товарів», – написала вона в соцмережі Х.

Як повідомляв Львівський портал, 17 липня Росія заявила, що виходить із «зернової угоди». Разом із цим у Москві оголосили, що це ще й означає відкликання гарантій безпеки судноплавства, Україна зі свого боку відповіла аналогічно. Втім з цього моменту війська РФ взялись цілеспрямовано обстрілювати порти на півдні України, фактично заблокувавши експорт агропродукції морем.

Додамо, що саму «зернову угоду» уклали у липні 2022 року за посередництва ООН і Туреччини терміном на 120 днів. Документ дозволив транспортувати українські сільськогосподарські товари через Чорне море на світовий ринок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *