ОСТАННІ НОВИНИ

Данілов пояснив, навіщо Росія тероризує Одесу

Андрій Котенський

|

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що ракетний терор Одеси – це спроби ізолювати вихід України до Чорного моря та знищити «зерновий коридор». Україна ж обізнана про плани росіян і відреагує належним чином.

За його словами, Росія штучно намагається створити голод у країнах Африки щоб підвищити міграційні небезпеки у Європі.

«Головна мета ракетних атак росіян на Одесу та регіон – це спроба повністю ізолювати вихід України до Чорного моря, а через акт залякування упередити і нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування «зернового коридору». За кремлівським планом мають бути створені штучні умови загроз голоду насамперед для країн Африки, і підвищення рівня міграційних небезпек для Європи», – повідомив Олексій Данілов.

Він також повідомив, що росіяни очікують, що таким шантажем примусять Захід до перемовин і прийняття путінського «зернового ультиматуму» – відновлення експорту російського аміаку та зняття частини санкцій та інших обмежень.

«Знищення української інфраструктури, що забезпечує функціонування «зернового коридору», має зробити світ залежним від російського зерна і їх логістики і можливостей. План – поставити світ на коліна і зробити росію унікальним зерновим постачальником. Після провалу ідеї «енергетичної наддержави» путін хоче стати «зерновою надімперією».

Украіна розуміє і обізнана про ці наміри, належним чином відреагує, і, насамперед, повною мірою відповість на вбивства і руйнування», – заявив секретар РНБО.

Він також сподівається, що Світ і Захід проявить твердість і непорушність та дасть достойну відповідь кремлівському диктатору, яка має полягати у повноцінному відновленні функціонування українського «зернового коридору» під гарантії міжнародної безпеки.

Як відомо, терористична Росія планує оглядати усі судна в акваторії Чорного моря.

Москва також каже, що припинення зернової угоди означає відкликання гарантій безпеки судноплавства. Про свій вихід із цієї угоди Росія оголосила 17 липня.

Міністерство оборони України, в свою чергу, також попередило, що всі кораблі, які з 21 липня йтимуть у порти РФ або в окуповані українські порти, можуть бути трактовані як такі, що перевозять вантажі воєнного призначення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *