ОСТАННІ НОВИНИ

На приміських маршрутах Львівщини запрацювала безготівкова оплата

Ольга Денисяка

|

3 листопада на приміських та міжміських маршрутах Львівщини запровадили електронну форму оплати. Про це повідомив заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

У всіх 1050 автобусах, що мають договори з ОВА, встановили обладнання для безготівкої форми оплати за проїзд. Принцип роботи полягатиме за схемою «check-in – сheсk-out», що дозволяє пасажиру сплачувати лише за відстань, яку він фактично проїхав відповідно до тарифної сітки. За цією системою пасажиру необхідно  валідуватись в системі  при вході та виході з транспорту. Таким чином, система бачитеме від якої зупинки і до якої він проїхав. Відповідно, так і обчислюватимуть та зніматимуть плату за проїзд.

«Е-квиток допоможе зробити обіг грошей у громадському транспорті Львівщини прозорішим. Крім цього відбуватиметься чіткий облік пільговиків, а купляти квитки за проїзд можна буде через мобільний додаток. Оплата карткою це лише перший крок», – повідомив Юрій Бучко. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що Львівщина обрала компанію, що впровадить е-квиток у приміських автобусах нею стала ТОВ «Смарт-Тикет Технолоджи» – це київська установа, яка вже працює в Черкасах та надає там таку послугу.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «Смарт-Тикет Технолоджи» – київська фірма, яка займається комп’ютерними технологіями. Існує з 2020 року.

Засновниками є уродженець Маріуполя Павло Романішин (45%), киянка Євгенія Колодич (45%) та Інвестиційний фонд «Інтерстеллар» (10%). Водночас ЗМІ пов’язують цю компанію із росіянами.

Як працюватиме електронний квиток у області читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *