ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили мурал загиблому на війні воїну Тарасу Чайці

Наталя Дуляба

|

На фасаді Львівського наукового ліцею №1 ім. Богдана-Ігоря Антонича відкрили мурал в пам’ять про випускника Тараса Чайку – Героя України, який загинув у боротьбі з російськими окупантами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської облради.

Тарас Чайка – випускник ліцею 2010 року. У 2014 році закінчив військову кафедру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного й отримав звання «молодший лейтенант».

У перші дні повномасштабного вторгнення РФ пішов на війну добровольцем. Служив у лавах 125 окремої бригади Сил територіальної оборони командиром окремого розвідувального взводу.

2 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання в Донецькій області автомобіль, в якому перебував Тарас, потрапив під танковий обстріл. Він отримав осколкове поранення, яке згодом виявилось несумісним із життям, однак військовий зумів спрямувати авто у протилежний до обстрілів бік. Цим Тарас врятував життя екіпажу машини.

29 вересня цьогоріч Тарасу Чайці посмертно присвоїли найвищу державну нагороду – звання Героя України.

Тарасу Чайці було лише 29 років. Поховали його на Личаківському кладовищі. У воїна залишилися мама, дружина, донька, брат та бабуся.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *