ОСТАННІ НОВИНИ

Нардеп Тіщенко заявив у поліцію через напад у Львові. Доповнено

Наталя Дуляба

|

Одіозний нардеп Микола Тищенко подав заяву у поліцію через те, що його 28 жовтня вдарили у Брюховичах. Про це повідомляє Львівський портал.

Одним із перших про напад на Тищенка сповістив вранці 29 жовтня нардеп Олексій Гончаренко: «У Львівській області напали на Миколу Тищенка. Той подав заяву в поліцію».

Про цей інцидент згодом повідомив й радник голови Львівської ОВА Олег Радик, уточнивши, що Миколу Тищенка побили 28 жовтня у Брюховичах. Після цього той звернувся у поліцію, кримінальне провадження кваліфікували за ч.1 ст.125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження).

«… [у відділення поліції] звернувся Тищенко Микола Миколайович, 17.05.1972 р.н., народний депутат України, про те, що 28.10.2023 близько 18:00 у смт Брюховичі на вул. Смолиста, 10 невідома особа на ім’я Василь нанесла йому тілесні ушкодження – вдарила рукою в шию, а також нецензурно висловлювалась в його бік та погрожувала фізичною розправою народному депутату України. Зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань ч.1 ст. 125 Кримінального кодексу України», – відзначив Олег Радик.

У Нацполіції Львівщини цю інформацію журналістам уже підтвердили і додали, що наразі триває розслідування.

Тим часом сам Микола Тищенко 28 жовтня поширював у соцмережах відеозвернення зі Львова, яке зняв на фоні Головного управління Нацполіції. У ньому він говорив, що приїхав разом із тимчасовою слідчою комісією «Нацресурс» «відпрацювати звернення громадян», зокрема щодо лісів, надр і ботоферм.

Згодом Тищенко розповів, що до нього нібито звернулися працівники та пацієнти пансіонату у Брюховичах й поскаржились на «рейдерське захоплення». Тому він приїхав на місце і «боровся з мафією».

«На місце злочину приїхав Журбенко Василь, представився начальником охорони від загарбника «Укри» та… співпрацівником Інтерполу. В його автівці на підробних номерних знаках, будо виявлено багато камер та фотоловушки… Він поводив себе дуже агресивно, принижував моїх помічників, провокував поліцію та всіх присутніх. Публічно залякував та погрожував жінкам, працівницям пансіонату», – запевнив Микола Тищенко і додав, що саме ця особа його вдарила у присутності правоохоронців.

Нагадаємо, на початку 2023 року Миколу Тіщенка виключили із партії «Слуга народу» та звільнили з посади заступника голови фракції у ВРУ. Цьому передував скандал щодо подорожі нардепа до Таїланду на зустріч з «українською громадою» у чотиризірковому готелі.

Крім того, Микола Тищенко був одним із тих нардепів, які не підтримали звернення до голови Верховної Ради щодо позбавлення повноважень депутатів, обраних від заборонених проросійських партій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Telegram Формула Радика

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *