ОСТАННІ НОВИНИ

Медведчук у Росії придбав яхту-винищувач з 9 млн дол

Ольга Денисяка

|

Віктор Медведчук, якого в Україні звинувачують в державній зраді і який був одним із лідерів забороненої партії ОПЗЖ, після його обміну на військових ЗСУ став власником нової яхти, вартістю 886 млн рублів (9 млн 627 тисяч доларів). Про це повідомляє російське видання Верстка.

Мова йде про швидкісну яхту Pershing 9X, яку виробник –  італійська Ferretti Group – називає «винищувачем». На борту 28-метрового судна є чотири каюти із 8 спальними місцями. Загалом яхта може вмістити до 20 гостей.

 

Як вказано в митних даних, які є у розпорядженні редакції, судно під назвою Amore Mio зовсім нове — його спустили на воду 2023 року. Російську митницю вона пройшла 26 липня. Яхта підійшла до російських вод під прапором Палау, при цьому її відправником є компанія Lavel Fzco з ОАЕ.

 

« Отримувачем яхти в Росії вказано АТ «Ренесанс». Згідно з аудиторським висновком від 24 лютого 2021 року, бенефіціарним власником компанії була громадянка України Оксана Марченко – дружина Медведчука. Фірма оформила «тимчасове ввезення» яхти. Цю процедуру використовують, коли перебування товару на митній території є недоцільним на постійній основі. До того ж, вона частково звільняє декларанта від сплати митних платежів», – йдеться у матеріалі.

Кума російського президента Віктора Медведчука, якого обвинувачують у державній зраді та порушенні звичаїв війни, українські правоохоронці затримали в квітні минулого року. Активи Медведчука та його дружини Оксани Марченко в Україні заарештовані.

У січні 2023 року президент України позбавив Медведчука українського громадянства.

Медведчуку оголосили підозру за ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.258-3 (сприяння терористичній організації) та за ч.1 ст.438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

У вересні 2022 року його обміняли на дві сотні захисників «Азовсталі», тому одіозний політик перебуває в Росії.

Вже з території держави-агресора Медведчук намагається реанімувати свою політичну кар’єру. Зокрема на початку 2023 року він заявив, що хоче створити новий політичний рух, аби нібито об’єднати всіх «опонентів» президента Володимира Зеленського.

12 червня 2023 року стало відомо, що 17 авто (переважно вантажівки – ред.) конфіскованих у Медведчука і Козака, передали ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *