ОСТАННІ НОВИНИ

Для жінок у ЗСУ почали шити окрему білизну

Наталя Дуляба

|

В українській армії врешті почали забезпечувати жінок-військовослужбовиць окремою білизною. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

«Міноборони поставило на забезпечення в ЗСУ жіночу білизну. Вона пройшла всі необхідні випробування в підрозділах. Військовослужбовиці тестували комплекти протягом 2023 року в два етапи, перевіряли їх на функціональність, надійність, якість, зручність, а також на відповідність власним побажанням», – йдеться у повідомленні.

Усі комплекти виготовляють із якісних матеріалів – у складі бавовна та еластан, які добре вентилюються та відводять вологу. Білизна має високу посадкою, гарно тягнеться й тримає форму.

Жінки, які випробовували білизну, відзначають також зручний крій, відтак вона не сковує рухів і підходить для використання навіть у повній військовій екіпіровці.

Комплекти білизни для жінок у ЗСУ випускають у трьох кольорах: Coyote, Olive green, Black. Розмірна сітка – від XS до XL.

Нагадаємо, з 2017 року жінки отримали доступ до майже всіх бойових та офіцерських посад, тож сьогодні парамедики, артилеристки, снайперки, розвідниці, командирки рот і взводів виконують свій військовий обовʼязок на передовій та в тилу нарівні з чоловіками.

Втім жінкам військовим досі видавали чоловічу форму й чоловічу спідню білизну, їм бракувало взуття менших розмірів та бронежилетів з урахуванням особливостей жіночої фігури. Тому для них вперше взялися створити уніфіковану військову форму, адаптовану під особливості жіночої фігури.

У серпні 2023 року Міноборони затвердило і поставило на забезпечення в ЗСУ літню польову форму для жінок. Також в Україні розробили бронежилет для жінок.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії у Збройних Силах України побільшало військовослужбовиць. Станом на літо 2022 в українській армії служили більше 38 тисяч жінок, а якщо говорити ще й про цивільні посади, то загалом у війську є понад 50 тисяч жінок. У співвідношенні це один із найвищих показників серед країн-членів НАТО.

Безпосередньо на фронті воюють близько 5000 військовослужбовиць.

У Міноборони зауважують: кількість жінок у ЗСУ збільшилась на 40% у порівнянні з 2021 роком. За два роки у військо прийшло 12 тисяч жінок, відтак станом на жовтень 2023-го службу проходять майже 43 тисячі військовослужбовиць.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Міноборони

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *