ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині суд повернув державі оборонні землі на кордоні з Польщею

Маркіян Рой

|

Суд повернув державі 2 га землі оборони на Львівщині. Спірна земельна ділянка була незаконно передана у комунальну власність. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Мова йде про землю загальною площею 2 га, яка знаходиться на території Сокальської міської ради. Вона розташована в межах прикордонної смуги та відноситься до земель оборони.

Встановлено, що спірна земельна ділянка була незаконно передана у комунальну власність, згідно наказу Головного управління Держгеокадастру. Її було віднесено до земель сільськогосподарського призначення.

Однак дана земельна ділянка забезпечує облаштування і утримання інженерно-технічних споруд та огорож державного кордону.

Суд погодився з доводами прокурора та повернув у державну власність земельну ділянку.

Нагадаємо, це далеко не перша справа щодо зловживань і тіньових земельних схем у Головному управлінні Держгеокадастру Львівщини. Його керівництво звинувачують незаконній приватизації земельної ділянки на околиці Львова, на якій передбачене будівництво дороги.

Крім того, керівництво цієї держустанови підозрюють у незаконній роздачі комунальної землі у Зимній Воді, що біля Львова, а також майже 3 га рекреаційних земель Сколівської і Турківської громад.

При цьому ще у 2019 році керівництво Держгеокадастру Львівщини запідозрили у відчуженні понад 26 га землі.

Нещодавно у мерії Сокаля через суд відібрали 2 га землі оборони на кордоні з Польщею, які їй протиправно передав Держгеокадастр Львівщини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *