ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництво Держгеокадастру Львівщини підозрюють у відчуженні понад 26 га землі

Андрій Котенський

|

Державне бюро розслідувань розслідує дії керівництва Держгеокадастру у Львівській області, яке підозрюється у незаконному відчуженні майже 27 га землі вартістю понад 25 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ДБР.

 

За даними відомства, слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, «проводять досудове розслідування за фактом замаху керівника Головного управління Держегеокадастру у Львівській області на незаконне відчуження земельної ділянки площею 26,75 гектарів».

«За попередньою інформацією: посадовець, діючи у змові з підлеглими та іншими особами, видав та підписав накази про надання згоди на поділ земельної ділянки площею 26,75  та розробку  проектів землеустрою. Орієнтовна вартість земельної ділянки становить понад 25 млн грн», – йдеться у повідомленні ДБР.

За даними ДБР, земельна ділянка перебуває у комунальній власності, тому Держгеокадастр не може нею розпоряджатися.

«Слідчі ДБР провели ряд обшуків та вилучили документи,  які підтверджують протиправну діяльність посадових осіб», – йдеться у повідомленні бюро розслідувань.

За умисне зловживання владою або службовим становищем, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки посадовій особі загрожує штраф та позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Станом на 24 грудня 2019 року начальником Головного управління держгеокадастру у Львівській області є Андрій Кавецький, перший заступник начальника – Ростислав Тхір, начальник Управління з контролю Зоя Самойлова. Усі троє зараз відсторонені від роботи. В.о. керівника призначено Ірину Крук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *