ОСТАННІ НОВИНИ

Керівника Держгеокадастру Львівщини знову спіймали на незаконній роздачі земель

Ольга Денисяка

|

ДБР знову викрило начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області на чергових мільйонних оборудках із земельними ділянками. Про це повідомила пресслужба відомства.

У квітні 2022 року йому повідомили про підозру у незаконному роздані комунальної землі більше ніж на 113 мільйонів гривень.

Під час розслідування були виявлені й інші факти зловживання службових повноважень фігурантом. Зокрема, всупереч вимогам законодавства чиновник прийняв рішення про надання у власність громадян 30 земельних ділянок Сколівської та Турківської громади, площею понад 2,7 га. Землі рекреаційного призначення були роздані під індивідуальне дачне будівництво.

Посадовець заподіяв збитки державі у понад 3,8 млн грн.

Йому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. ч. 1, 3 ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень) КК України.

Крім того, до суду подані клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Продовжується робота щодо перевірки інформації щодо вчинення аналогічних злочинів та отримання хабарів від замовників, яким надавався незаконний дозвіл на оформлення ділянок.

Наразі, працівники ДБР вже завершили розслідування кримінального провадження щодо незаконної роздачі посадовцем комунальні землі більше ніж на 113 мільйонів гривень. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Зазначимо, що начальником Головного управління Держгеокадастру у Львівській області є Андрій Кавецький. Його призначили на цю посаду в 2015 році. У 2017 році його звільнили, але у 2020 році він через суд поновився на посаді.

Львівський портал повідомляв, що влітку 2021 року депутати Львівської облради вимагали звільнити з посади начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрія Кавецького. Його звинувачували у зловживанні з передачею земель територіальним громадам під час реформи децентралізації.

Додамо, що у 2019 році керівництво Держгеокадастру Львівщини підозрювалиу відчуженні понад 26 га землі. Тоді начальником Головного управління держгеокадастру у Львівській області був Андрій Кавецький, першим заступником начальника – Ростислав Тхір, начальником Управління з контролю – Зоя Самойлова. Усі троє були відсторонені від роботи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *