ОСТАННІ НОВИНИ

У Міненерго спростували введення графіків відключення електроенергії

Ольга Денисяка

|

Міністерство енергетики спростувало інформацію про застосування в Україні стабілізаційних графіків відключення електроенергії. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

У повідомленні йдеться, що останні дні напередодні опалювального сезону в соціальних мережах масово шириться інформація про нібито застосування в Україні графіків відключень електроенергії. 

Міністерство енергетики запевняє, що електроенергії, яку виробляють українські електростанції, наразі повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів.

«Обмежень електропостачання наразі не передбачається у жодній з областей країни. Вони можливі виключно у разі масованих ворожих обстрілів, і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання. А також технологічних порушень та у разі несприятливих погодних умов. Енергетики активно готують енергетичну систему до опалювального сезону», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ще в серпні прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що зима-2023/2024 буде складною, але Україна готується до всіх можливих сценаріїв розвитку подій.

Зі свого боку в Міненерго кажуть, що Україна має необхідні ресурси для проходження осені й зими без знеструмлень, але Росія може вдатись до нової тактики обстрілів енергетичної інфраструктури, тож тимчасові знеструмлення все-таки можливі.

20 вересня воєнна розвідка України повідомляла, що росіяни ведуть розвідкуенергетичних об’єктів, щоб знову почати їх атакувати. А вже наступного дня Росія вдарила по енергетичній інфраструктурі Рівного.

Додамо, що в березні цьогоріч «Укренерго» підписало угоду з 15 операторами європейського енергооб’єднання ENTSO-E щодо залучення аварійної допомоги Україні. Це означає, що Україна має можливість, наприклад, при нових масованих російських атаках отримувати технічну допомогу електроенергією не тільки від сусідніх країн, а й від інших країн Євросоюзу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *