ОСТАННІ НОВИНИ

Денис Шмигаль: «Зима буде складною, але ми готуємось до всіх можливих сценаріїв»

|

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль про підготовку України до опалювального сезону 2023/2024 та захист енергетичної інфраструктури від нових російських атак:

«У розпал літа енергетики готуються до зими. Як завжди на темі опалювального сезону маємо багато спекуляцій. Ми не збираємось применшувати загрози, ризики та виклики цього опалювального сезону. Але вважаємо, що громадяни мають бути поінформовані про реальний стан справ.

Що маємо станом на сьогодні? За даними Міністерства енергетики, відремонтовано п’ять атомних блоків потужністю 4,4 ГВт. У ремонті ще чотири блоки потужністю 3,4 ГВт.

Щодо теплових електростанцій. Відремонтовано та перебувають у ремонті 24 енергоблоки. Це 62% від загальної кількості, і це потужність на 4,3 ГВт.

Теплоелектроцентралей, які багато де забезпечують людей теплом, відремонтовано 70%, ще 30% зараз у ремонті.

Гідроелектростанції. Відремонтовано та в ремонті 32 гідроагрегати або 68% від потужності. А це потужність на майже 1,8 ГВт.

Всі ці дані Міненерго свідчать про те, що ремонтна кампанія йде за планом. З боку «Укренерго» маємо майже 80% виконання робіт із ремонту магістральних мереж. Зокрема, високовольтні підстанції вже відновлені до рівня довоєнного стану.

Формуємо багаторівневий захист для енергетичних об’єктів. Готуємося до всіх можливих сценаріїв розвитку подій, щоб уникнути найгірших. Зима буде складною, але ми маємо вистояти. Готуємо для цього все необхідне».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *