ОСТАННІ НОВИНИ

Спецпризначенці показали, як нищать ворога біля Авдіївки

Наталя Дуляба

|

За добу українські спецпризначенці знищили 8 одиниць важкої техніки та десятки окупантів, які наступають на Авдіївку. Про це Львівському порталу повідомили у командуванні Сил спеціальних операцій.

«Третій день увага українців прикута до ситуації на Авдіївському напрямку, де противник активізував наступальні дії. Однак Сили оборони зірвали плани навіженого ворога, відбили всі атаки та втримали позиції. Одними з перших у бій вступили воїни ССО», – вказано у повідомленні.

Так, станом на 12 жовтня спецпризначенці провели низку вдалих засідок і нальотів, під час яких ліквідували десятки російських окупантів, 5 танків, бойову машину піхоти, бронетранспортер, бронеавтомобіль «Тигр».

Ось як відбувалось знищення рашистів:

Нагадаємо, 10 жовтня війська РФ почали наступ на Авдіївському напрямку: у районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. До штурмів залучили три батальйони, танки й бойові броньовані машини. При цьому ворог активно рухався колонами, що дозволяло ЗСУ ефективно уражати техніку й особовий склад.

У Генштабі кажуть, що українські захисники не допустили втрат рубежів та позицій. А самі рашисти, інтенсивно атакуючи у районі Авдіївки, хочуть відтягнути українські резерви саме на цей напрямок і таким чином послабити або зупинити контрнаступ Сил оборони.

Аналітики американського Інституту вивчення війни припускають, що 11 жовтня росіяни таки мали певний успіх біля Авдіївки.

Президент Володимир Зеленський 12 жовтня заявив, що українські військові продовжують тримати позиції. Зі свого боку керівник міської військової адміністрації Віталій Барабаш каже, що в Авдіївці вже третю добу не вщухають бої, ситуація напружена, але контрольована.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *