ОСТАННІ НОВИНИ

Побиття у тернопільському військкоматі: перші деталі слідства

Наталя Дуляба

|

До побиття чоловіків у Тернопільському об’єднаному міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки причетні командир відділу охорони та солдат-гранатометник. Їм уже оголосили підозри у катуванні та незаконному позбавленні волі людини. Про це Львівському порталу повідомили у Держбюро розслідувань.

За даними слідства, що 6 жовтня близько 22:00 год. у середмісті Тернополя солдат-гранатометник з іншими військовослужбовцями зупинили місцевого мешканця для перевірки документів.

Побачивши, що чоловік народився в російському Мурманську, хоч і є громадянином України, вони запропонували йому проїхати до військкомату. Після відмови тернополянина силоміць заштовхали до автомобіля, б’ючи при цьому його, та доправили до приміщення ТЦК.

Згодом його та іще одного мобілізованого військові побили у приміщенні військкомату. Відео побиття потрапило до соцмереж. На ньому солдат-гранатометник та командир відділу охорони завдають ударів чоловікам, які лежать на ліжках.

Встановлено, що побиттю передував конфлікт, який виник між потерпілими чоловіками та черговим військкомату.

«Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, чоловіки, за словами свідків, намагалися побити чергового та забрати у нього зброю. Заяву про побиття черговий скерував до поліції», – кажуть у ДБР.

11 жовтня командиру відділу охорони та солдату гранатометнику тернопільського військкомату оголосили підозру у катуванні (ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України).

Крім того, солдата-гранатометника обвинувачують у незаконному позбавлені волі людини, скоєному за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань (ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України).

Найближчим часом підозрюваним мають обрати запобіжні заходи та відсторонити їх від займаних посад у тернопільському ТЦК.

Нагадаємо, скандал із побиттям також виник у вересні у Самбірському військкоматі. Встановлено, що заступник начальника одного з відділів ТЦК та водій-військовослужбовець цього ж відділу побили двох чоловіків. Їх спіймали на спробі нелегально виїхати за кордон, після чого вони опинились у військкоматі, де їх незаконно утримували.

Військовим оголосили підозри у незаконному позбавлені волі та катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146; ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України) та помістили під домашній арешт.

При цьому Спілка учасників АТО стала на захист працівників військкомату, оскільки переконані: затримані чоловіки-ухилянти навмисно їх спровокували. Детальніше про цей скандал читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *