ОСТАННІ НОВИНИ

Побиття в Самбірському ТЦК: підозрюваних відправили під домашній арешт

Ольга Денисяка

|

21 вересня Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід військовим, які незаконно утримували та знущалися з чоловіків у Самбірському районному Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомили в ДБР.

Суд обрав запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт – для заступника начальника одного з відділів Самбірського ТЦК та СП.

Як пише Суспільне, для солдата-водія обрали запобіжний захід — домашній арешт тривалістю 60 діб, без електронного браслета.

Працівники ДБР подавали клопотання про обрання для обох підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Зазначимо, що під залом суду зібралися чинні військовослужбовці. Вони висловлюються на підтримку обвинувачених.

20 вересня обом військовослужбовцям повідомили про підозру у незаконному позбавлені волі та катуванні, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК України).

Нагадаємо, як встановило слідство, заступник начальника одного з відділів Самбірського РТЦК та СП, а також військовослужбовець-водій цього відділу більше тижня утримували в приміщенні центру двох чоловіків, намагаючись примусити їх «добровільно» пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації.

19 вересня «наглядом» свого керівника військовий-водій побив згаданих чоловіків. Одного він гамселив руками та ногами по тілу і обличчю, погрожуючи зброєю, другого – вдарив у голову.

Момент побиття і погроз зброєю знято на відео, яке один із потерпілих опублікував у мережі.

Затриманим військовослужбовцям Самбірського ТЦК загрожує до 10 років тюрми.

Додамо, що на скандал відреагували у Львівському обласному ТЦК. В оприлюдненій заяві вказано, що розпочато службову перевірку, на час якої обох службовців відсторонено від посад.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *