ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові почали опалювальний сезон, але не для всіх

Наталя Дуляба

|

У вівторок, 10 жовтня, п’ятьом лікарням Львова подали опалення. Це перші бюджетні установи, де вже розпочали опалювальний сезон, втім про житлові будинки наразі ще не йдеться. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Опалення лікарням увімкнули на їхнє прохання, адже опалювальний сезон у Львові ще не розпочався. Тепло з’явилось у таких медзакладах:

  • Львівська обласна клінічна лікарня – відділення на вул. Чернігівській, 7 та вул. Некрасова, 4, 6;
  • Львівський обласний клінічний перинатальний центр, вул. Дж. Вашингтона, 6;
  • 3 міська клінічна лікарня, вул. Рапопорта, 8;
  • Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр, вул. Зелена, 477.

«Наше підприємство до опалювального сезону готове. Відтак ми готові подати опалення бюджетним установам, якщо у них є така потреба і керівники цих закладів скерують до нас звернення», – наголошують у ЛМКП «Львівтеплоенерго».

До ЛКП «Залізничнетеплоенерго» наразі звернень про ввімкнення опалення не надходило.

Зауважимо, що першими у Львові опалення подають до бюджетних установ: шкіл, садочків, лікарень, поліклінік. Але для цього тепловики мають отримати відповідні звернення.

Натомість для львів’ян опалювальний сезон розпочинається, коли середньодобова температура повітря протягом трьох днів становить нижче 8 градусів тепла. Станом на 5 жовтня у мерії говорили, що погода поки дозволяє не вмикати тепло у житлових будинках.

Втім Львів уже повністю готовий до опалювального сезону 2023/2024. Зважаючи на загрозу нових обстрілів Росією енергетичної інфраструктури, у місті встановили генератори, теплові насоси, твердопаливні котли. Для розпалювання підготували не лише запаси дров, а й лушпиння соняшникового насіння. Крім того, у Львові діятимуть пересувні котельні.

Додамо, зазвичай опалювальний сезон у Львові стартує не швидше середини жовтня. Втім торік через тривале бабине літо його розпочали на місяць пізніше, у середині листопада.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *