ОСТАННІ НОВИНИ

Коли у школах і лікарнях Львова увімкнуть опалення

Наталя Дуляба

|

Львів повністю готовий до опалювального сезону, втім наразі надворі ще не є настільки холодно, аби вмикати опалення у житлових будинках. Натомість тепло найближчим часом можуть подати школам, садочкам, лікарням та іншим бюджетним установам. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Традиційно опалювальний сезон розпочинається, коли середньодобова температура повітря протягом трьох днів становить нижче 8 градусів тепла. Оскільки зараз погода є більш теплою, тепло у домівки львів’ян найближчими днями не подадуть.

Швидше опалення можуть подати бюджетним установам: школам, дитсадкам, лікарням, поліклінікам тощо, якщо вони подадуть відповідне звернення. Втім такої нагальної потреби у мерії наразі не бачать.

«Усі наші заклади – школи, садочки, заклади, позашкілля – готові до того, щоб до них подали тепло. Однак звернень тепловикам ще не скеровуємо, бо на вулиці не є досить холодно і приміщення ще зберігають тепло. Та якщо температура буде опускатися то, створені усі умови, щоб за запитом школи чи дитячого садочка їм подали тепло», – прокоментував керівник міського управління освіти Андрій Закалюк.

За даними синоптиків, до 14 жовтня у Львові не буде різкого й тривалого похолодання, при якому середньодобовий показник становив менше +8°C протягом трьох днів.

Нагадаємо, зазвичай опалювальний сезон у Львові стартує не швидше середини жовтня. Втім торік через тривале бабине літо його розпочали на місяць пізніше, у середині листопада.

Завершився опалювальний сезон-2022 у першій половині квітня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *