ОСТАННІ НОВИНИ

У Першому медоб’єднанні Львова розгорнули нові лікарняні ліжка від благодійників

Андрій Котенський

|

Нові ліжка від благодійників із Великої Британії, що передали Першому медоб’єднанню Львова вже розгорнули у лікарні Святого Пантелеймона (колишньої клінічної лікарні швидкої медичної допомоги – ред.), а також у дитячій лікарні святого Миколая на вулиці Пилипа Орлика. Про це Львівському порталу повідомив Президент Благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи» Орест Чебеняк.

За його словами, 7 жовтня клініку святого Пантелеймона відвідала заступниця Голови Swindon Humanitarian Aid Partnershop Майка Броудена Наталія Суховєєва, де оглянули раніше передану гуманітарну допомогу з Англії, разом із Директором лікарні Юліаном Голиком та заступником директора з розвитку та залучення інвестицій Володимиром Федоровим.

«Головний здвиг Swindon Humanitarian Aid Partnershop це загальнолюдські цінності, які об’єднали людей різних національностей у Великій Британії задля допомоги Україні в цей трагічний час нашої історії. Протягом майже 20 місяців наше волонтерське об’єднання передало в Україну, в тому числі через БФ «Гуманітарні ініціативи» благодійної допомоги на мільйони фунтів стерлінгів, а це більше 1 400 тонн вантажів, що включали: евакуаційні автобуси, вантажні мікроавтобуси, медичне обладнання, медикаменти, продукти харчування, генератори, тощо», – повідомила Наталія Суховєєва.

Як відомо, 30 вересня, Благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи» передав чергову партію допомоги – нові лікарняні ліжка для Першого територіального медичного об’єднання Львова, зокрема, до лікарні Святого Пантелеймона (колишньої клінічної лікарні швидкої медичної допомоги – ред.). Благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи» отримав лікарняні ліжка від партнерів із Великої Британії – організації Swindon Humanitarian Aid Partnership.

Загалом благодійники передали в Україну 70 лікарняних ліжок. Вони будуть розподілені між лікарнями у Львові та Чернівцях, що дасть змогу оновити або розгорнути більше місць у клініках, що надають невідкладну допомогу українцям.

«Це абсолютно нові лікарняні ліжка на коліщатках із матрацами, що регулюються, вони легко переміщуються і підлаштовуються під потреби пацієнтів», – уточнив Львівському порталу Орест Чебеняк.

До слова, вартість доставленого гуманітарного вантажу складає понад 255 тисяч доларів США.

Раніше повідомлялось, що за рік повномасштабної війни благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи» доправив 488 гуманітарних вантажів українцям, що постраждали від російської війни, на загальну суму понад 6 мільйонів 600 тисяч доларів.

У липні цього року благодійники Фонду передали для українських лікарень медикаментів із Польщі та Німеччини на 1 млн євро.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *