ОСТАННІ НОВИНИ

У Пентагоні заявили про готовність передати Україні ракети ATACMS, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

Помічник міністра оборони США з питань закупівель Даг Буш заявив, що Пентагон готовий надати Україні частину своїх далекобійних ракет ATACMS, оснащених касетними боєприпасами, щойно президент Джо Байден схвалить таку передачу. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на агенцію Bloomberg.

«Армія готова надіслати Україні частину своїх ракет великої дальності ATACMS, озброєних касетними боєприпасами, щойно Президент Джо Байден схвалить їхню передачу», – йдеться у повідомленні.

За словами посадовця, у США вже визначились з тим, які саме ракети ATACMS отримає Україна. Він заявив, що армія вже давно готова до їхньої передачі, і там готові діяти швидко.

«Ми готові, коли і якщо президент вирішить це зробити», – зазначив Буш.

Американські законодавці місяцями закликали Байдена відправити в Україну ракети ATACMS, і люди, знайомі з цим питанням, минулого місяця сказали, що президент нарешті поступився, сказавши про це президенту України Володимиру Зеленському під час його візиту до Вашингтона наприкінці вересня.

Як писав Львівський портал, про далекобійні ракети ATACMS Київ уже тривалий час говорить американським партнерам. Сам президент США Джо Байден каже, що це питання не знімають із розгляду, ця тема «все ще в грі».

Зі свого боку Володимир Зеленський висловлював сподівання, що Україна зможе отримати від США ATACMS вже цієї осені. Це дозволить не робити паузи у контрнаступі.

Під час візиту Володимира Зеленського до США наприкінці вересня Білий дім оголосив надання Україні нового пакету військової допомоги на 325 млн доларів. Втім у ньому немає далекобійних ракет ATACMS, натомість є посилення для української ППО. У Байдена вважають, що саме це зараз є найбільшою потребою України.

Коментуючи це, Зеленський каже, що Україна отримає далекобійну зброю «через певний час», адже продовжує наполегливо працювати над цим.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *