ОСТАННІ НОВИНИ

«Через певний час»: Зеленський впевнений, що Україна отримає далекобійну зброю

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна зрештою отримає далекобійну зброю, адже продовжує наполегливо працювати над цим. Про це він сказав під час зустрічі з журналістами у Вашингтоні, повідомляє Офіс президента.

Говорячи про перспективу надання ракет ATACMS, Володимир Зеленський зауважив, що Україна зосереджена загалом на посиленні своїх далекобійних можливостей. Він додав, що країна продовжує наполегливо працювати над отриманням далекобійної зброї, і результат цієї роботи буде помітний «через певний час».

Водночас глава держави порівняв цей процес із виборенням Україною можливості отримати сучасні винищувачі, який теж був непростим і тривалим, але зрештою західні партнери погодилися їх надати.

«Ми над цим питанням [отримання далекобійної зброї] дуже довго й потужно працюємо. І буде так само, як із F-16. Ми розуміємо, як буде. І настане момент – ми всі це побачимо», – резюмував президент.

Володимир Зеленський додав, що мав важливі зустрічі в столиці США, зокрема «надзвичайно відверті» розмови з американськими конгресменами.

«Вони отримали всі відповіді», – запевнив він.

Президент зауважив, що під час зустрічі з конгресменами обговорювали певні плани, а також необхідна Україні допомога.

«Це відзначили і в Білому домі, що ми спілкувалися з конгресменами. До мене звертався і Пентагон із цим. Мій голос чують, і саме такі прямі розмови треба проводити», – зазначив глава держави.

Нагадаємо, під час візиту Володимира Зеленського до Штатів США оголосили надання Україні нового пакету військової допомоги на 325 млн доларів. Втім у ньому немає далекобійних ракет ATACMS, які тривалий час просить Київ. Натомість американці суттєво посилюють українську ППО, бо у Білому домі вважають, що саме це зараз є найбільшою потребою України.

Крім того, Зеленський заявив, що за підсумками візиту до США вдалося досягнути низки вагомих результатів, серед яких – домовленість спільно виготовляти озброєння, зокрема, системи ППО.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *