ОСТАННІ НОВИНИ

Байден пообіцяв Зеленському невелику партію ATACMS, – NBC

Наталя Дуляба

|

Президент США Джо Байден сповістив українського колегу Володимира Зеленського, що Вашингтон передасть невелику кількість ракет дальнього радіусу дії ATACMS для допомоги у війні з Росією. Про це NBC News повідомили три американські посадовці й представник Конгресу, знайомі з ходом переговорів, пише Європейська правда.

Джерела американського телеканалу не уточнили, коли саме Україна отримає ATACMS, чи коли США публічно оголосять про своє рішення передати ці ракети.

За словами співрозмовника NBC у Конгресі, американські посадовці досі обговорюють тип і кількість ракет, які будуть відправлені в Україну, додавши, що країни Східної Європи вже передали Києву значну частину своїх запасів озброєнь.

Як писав Львівський портал, про далекобійні ракети ATACMS Київ уже тривалий час говорить американським партнерам. Сам президент США Джо Байден каже, що це питання не знімають із розгляду, ця тема «все ще в грі».

Втім Володимир Зеленський висловлював сподівання, що Україна зможе отримати від США ATACMS вже цієї осені. Це дозволить не робити паузи у контрнаступі.

Під час візиту Володимира Зеленського до США Білий дім оголосив надання Україні нового пакету військової допомоги на 325 млн доларів. Втім у ньому немає далекобійних ракет ATACMS, натомість є посилення для української ППО. У Байдена вважають, що саме це зараз є найбільшою потребою України.

Коментуючи це, Зеленський каже, що Україна отримає далекобійну зброю «через певний час», адже продовжує наполегливо працювати над цим.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *