ОСТАННІ НОВИНИ

Байден запевнив союзників у НАТО і G7 у подальшій підтримці України

Наталя Дуляба

|

Американський президент Джо Байден уранці 3 жовтня провів телефонну розмову з лідерами й міністрами закордонних справ союзників США на тлі непевності щодо подальшої військової допомоги Україні. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на CNN.

В адміністрації Байдена заявили, у розмові взяли участь лідери Канади, Німеччини, Італії, Японії, Польщі, Румунії та Великої Британії, голова МЗС Франції, а також президенти Європейської ради та Європейської комісії й генеральний секретар НАТО.

У Білому домі кажуть, що дзвінок мав на меті «скоординувати їхню постійну підтримку України».

Своєю чергою польський президент Анджей Дуда розповів, що Байден ознайомив союзників із ситуацією у США, зокрема стосовно України.

«Він закликав усіх підтримувати допомогу Україні. Тут я можу з упевненістю сказати, що всі запевнили у єдності щодо цього питання. Ми, всі лідери, як і раніше,  налаштовані підтримувати Україну», – цитує Дуду агентство PAP.

Генсек Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг за підсумками розмови так само підкреслив, що союзники «віддані підтримці України стільки, скільки буде потрібно».

Як повідомляв Львівський портал, днями Сенат і Палата представників США ухвалили тимчасовий бюджет на 45 днів, спрямований на запобігання зупинки роботи уряду (шатдауну). Однак з проєкту вилучили кошти для України.

Президент Джо Байден підписав документ, але закликав Конгрес не допустити проблем з допомогою Україні.

Зі свого боку сенатори у двопартійній заяві підтвердили свою відданість Україні й запевнили, що працюватимуть над тим, аби уряд США продовжував надавати критично важливу та стійку безпекову та економічну підтримку Україні.

В МЗС заявили, що тимчасовий бюджет США не позначиться на оголошеній для України допомозі.

Тим часом 3 жовтня у У Білому домі оголосили, що готують нову допомогу для України, яку відправлять вже найближчим часом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *