ОСТАННІ НОВИНИ

В МЗС запевняють, що тимчасовий бюджет США не вплине на допомогу Україні

Наталя Дуляба

|

Те, що в США запровадили тимчасовий бюджет на 45 днів, у якому немає ресурсів на Україну, насправді не вплине на оголошену раніше допомогу. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«Ситуація із тимчасовим бюджетом США не зупинить надходження допомоги до України, яка була оголошена раніше. Зараз це близько 1,6 млрд доларів на оборонку та 1,23 млрд доларів прямої бюджетної підтримки, а також кошти на гуманітарні та енергетичні проєкти. Натомість “шатдаун” американського уряду міг би мати негативний вплив на втілення поточних програм для України», – пояснив він.

За словами Ніколенка, зараз українська влада активно працює із американськими партнерами, аби нове бюджетне рішення США, яке буде напрацьоване протягом наступних 45 днів, включало кошти для допомоги Україні.

«Не забуваємо, що в США зараз тривають внутрішньополітичні дискусії, повʼязані із американським політичним процесом. Підтримка України залишається непохитно міцною як в Адміністрації США, так і в обидвох партіях і палатах Конгресу США, а головне – серед американського народу», – додав речник українського МЗС.

Міністр оборони України Рустем Умєров також заявив, що підтримка США триватиме й надалі: «Сьогодні мав телефонну розмову з моїм американським колегою, щоб обговорити подальшу військову допомогу з боку США. Міністр Остін запевнив мене, що підтримка США для України триватиме. Наші воїни й надалі матимуть сильну підтримку на полі бою».

Нагадаємо, Сенат і Палата представників США ухвалили тимчасовий бюджет на 45 днів, спрямований на запобігання зупинки роботи уряду (шатдауну). Однак з проєкту вилучили кошти для України.

Президент Джо Байден підписав документ, але закликав Конгрес не допустити проблем з допомогою Україні.

Зі свого боку сенатори у двопартійній заяві підтвердили свою відданість Україні й запевнили, що працюватимуть над тим, аби уряд США продовжував надавати критично важливу та стійку безпекову та економічну підтримку Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *