ОСТАННІ НОВИНИ

Витрати під час війни. У мерії відхрестилися від ремонту біля головного вокзалу Львова

Маркіян Рой

|

У мерії відреагували на обурення львів’ян щодо ремонту парковки біля залізничного вокзалу і запевняють, що місто не має жодного стосунку до цих робіт, адже територія належить Львівській залізниці. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

«Все, що відбувається в межах парковки на пл. Двірцевій, – у компетенції залізниці. Це їхня земельна ділянка, їхня парковка, і кошти за паркування отримують вони», – зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Він додав, що неодноразово зверталися до залізниці, аби цю парковку передали у власність місту. Для того, щоб ми інтегрували її у нашу міську мережу парковок. Вони нам відмовляють, керуючись тим, що це їхня внутрішня господарська діяльність і не вважають за доцільне передавати її

«Відтак інформація, яку поширюють у Телеграм-каналах про те, що це місто перекладає бруківку на парковці на пл. Двірцевій, не є достовірною», – наголошують у мерії.

Нагадаємо, після суспільного обурення щодо багатомільйонних тендерів на ремонти доріг, стадіонів, закупівлю барабанів по всій Україні наприкінці липня Львівська міська рада обмежила фінансування не першочергових видатків із бюджету на час дії воєнного стану. Серед пріоритетів Львова тепер – допомога армії, відновлювальні роботи після російських атак, медзаклади, критична інфраструктура та завершення почати раніше проєктів.

Міський голова Львова Андрій Садовий навіть публічно пригрозив звільненням тим посадовцям мерії, які вирішать проводити багатомільйонні тендери на непріоритетні проєкти під час повномасштабної війни.

Хоча нещодавно стало відомо про тендер на 92 млн грн від ЛКП «Львівавтодор» на додаткові роботи на вул. Степана Бандери, на що принаймні частина львів’ян відреагувала обуренням. У мерії запевнили, що місто не буде платити ці кошти до завершення війни, хоча роботи насправді вже виконані. Таким чином у Львова накопичуються борги перед підрядниками.

Загалом до кінця 2023 року на допомогу ЗСУ Львів планує витратити 2 млрд грн. Ці кошти місто витрачає на закупівлю авто, техніки та іншого обладнання, яке необхідне військовим.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *