ОСТАННІ НОВИНИ

Ремонт 1 км вулиці Степана Бандери львів’янам обійдеться у 301 млн

Андрій КОТЕНСЬКИЙ

|

Капітальний ремонт 1 км вулиці Степана Бандери обійдеться громаді Львова у 301 мільйон гривень. Підряднику вже заплатили 209 мільйонів, а ще 92 мільйони гривень за доремонт вулиці виділять після війни. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами заступниці міського голови Ірини Маруняк, укладати новий договір за результатами закупівлі виконання робіт на вулиці Степана Бандери у місті не будуть до кінця війни, але потім з бюджету доведеться заплатити обіцяні ще майже 100 мільйонів гривень.

«Вулиця Степана Бандери відремонтована та відкрита вже два роки. Нам треба розрахуватись з підрядником за цю вулицю, підпірну стінку та транспортний хаб (оновлення зупинки громадського транспорту, – ред), який ми доробляли минулого року. Але у час війни ми не можемо витрачати майже 100 мільйонів гривень на погашення боргів по цьому об’єкту. Підрядник отримав гарантії, що місто розрахується за всі виконані роботи після нашої перемоги. Зараз ці кошти більше потрібні на фронті», – повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Впродовж дії воєнного стану підрядник власними силами продовжував виконувати реконструкцію вул. Бандери. Зокрема, додатково виконав аварійні роботи з облаштування підпірної стінки та реконстуював зупинку громадського транспорту.

Додамо, що закупівлю на підставі тендеру на платформі Прозоро.Продажі було оголошено ЛКП «Львівавтодор» 15 вересня 2023 року. Загальна вартість договору на будівництво становить 92 млн грн. З них заборгованість за виконані роботи у 2021 році становить 65 млн грн.

Проєктом реконструкції було передбачено капітальний ремонт вулиці із реконструкцією всіх інженерних мереж, заміни трамвайних колій та благоустрій вуличного простору.

Нагадаємо, що проєкт реконструкції вул. Степана Бандери мерія затвердила ще наприкінці 2018 року. Після всіх робіт вулицю не стали повністю замощувати бруківкою, що обурило частину львів’ян. Небайдужі мешканці збирались на акцію протесту, аби «не дати розікрасти автентичну бруківку» з вул. Степана Бандери.

Реконструкція стартувала 28 вересня 2020 року. Трохи більше, як за рік часу тут відремонтували 1 км +50 метрів дороги. Всі роботи виконувала компанія «Онур». Загалом вони обійшлися міському бюджету у 209,5 млн грн.

18 грудня 2021 року проїзд вулицею відкрили для транспорту, але потім у межах цього ж проєкту, була нещодавно облаштована підпірна стінка біля Органного залу та оновлена зупинка на перетині вулиць Степана Бандери і Генерала Чупринки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *