ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський про домовленості з РФ: запитайте Пригожина, чи можна вірити Путіну

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський заявив, що йому відомо про спроби укласти з Росією певні «тіньові угоди за лаштунками», але він впевнений, що «злу не можна довіряти». Про це сказав глава держави, виступаючи на на засіданні Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

«Мені відомо про спроби укласти якісь тіньові угоди за лаштунками. Злу не можна довіряти – запитайте Пригожина, чи варто довіряти обіцянкам Путіна. Будь ласка, почуйте мене. Нехай єдність вирішує все відкрито», – наголосив Володимир Зеленський.

Він зауважив, що Росія перетворила на масову зброю інші речі: їжу, нафту, газ й ядерну енергетику тощо. І таким чином Кремль сіє смерть і руїни навіть без ядерної зброї, але наслідки, за словами Зеленського, схожі.

«Як відбувається стримування ядерної зброї, так само має стримуватись агресор і всі його інструменти та методи війни. Кожна війна сьогодні може стати останньою, але потрібна наша єдність, щоб гарантувати, що агресія не спалахне знову. І не діалог між так званими великими державами десь за зачиненими дверима може гарантувати нам усім нову епоху без війн, а відкрита робота всіх народів заради миру», – підкреслив український президент.

Нагадаємо, Євген Пригожин був засновником російської ПВК «Вагнер», яку низка держав світу, зокрема США й Велика Британія, визнали терористичною організацією.

Наприкінці червня Пригожин заявив, що армія Росії завдала ракетний удар по тилових таборах «вагнерівців». Після цього він розпочав власний «марш справедливості», вимагаючи видати міністра оборони РФ Сергія Шойгу і начальника Генштабу Валерія Герасимова. Взявши під контроль військовий штаб у Ростові, колони «вагнерівців» рушили на Москву. Не дійшовши 200 км до російської столиці, Пригожин оголосив, що розвертає свою техніку і повертається назад у табори дислокації.

23 серпня, рівно через два місяці після так званого «маршу» «вагнерівців» у Росії розбився вертоліт, на борту якого був Євген Пригожин та інше керівництво ПВК. У Кремлі певний час не коментували цей випадок, але 27 серпня Слідчий комітет РФ таки підтвердив загибель ватажків ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина та Дмитра Уткіна.

Тим часом керівник української воєнної розвідки Кирило Буданов ще у червні говорив, що російське керівництво дало завдання ФСБ ліквідувати Євгена Пригожина.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *