ОСТАННІ НОВИНИ

Атака дронів на Львів: збитки підприємців оцінюють у 450 млн грн

Маркіян Рой

|

У Львові через атаку дронів постраждало майно 59 компаній, 320 людей втратили робочі місця. Попередньо збитки оцінюють у 450 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

«За адресами, де виникла пожежа, проводили свою діяльність «Львівелектромаш»,  «Вантажна база ЛЗТА», «Факро Львів» та ще 56 малих підприємств, що орендували приміщення на цих складах. Так, вогнем знищено 300 т гуманітарної допомоги: одяг, взуття, продукти, генератори. Крім того, знищено промислово-харчову продукцію, оргтехніку, сантехніку, керамічні вироби, дахові вікна, автомобілі. Попередньо, загальна сума збитків складає близько 450 млн грн», – розповів керівник міського управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Микола Яловий.

Посадовець наголосив, що на цих складах не було жодних товарів військового призначення. Працівники ДСНС гасили пожежу аж 12 годин.

Загалом до ліквідації наслідків ворожої атаки ударними безпілотниками вчора було залучено понад 260 осіб – працівників ДСНС, поліції, комунальних служб – та 58 одиниць техніки.

Нагадаємо, у ніч на 19 вересня російські війська атакували Львівщину «Шахедами». Загалом ППО збила 15 із 18 безпілотників. Влучання було у склади на околиці Львова.

У Львівській ОВА відразу заявили, що на цих складах не було жодних мілітарних товарів. Згодом міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у складських приміщеннях зберігали, зокрема, гуманітарну допомогу на зиму. Серед неї була й гуманітарка, яку напередодні передали від імені Папи Римського Франциска.

Також біля цих складів знаходилось виробництво вікон польської компанії Fakro, там теж виникла пожежа.

Внаслідок атаки рашистів є один постраждалий – це 26-річний хлопець, який перебував на складі. Його госпіталізували у стані середньої складності. Також згодом стало відомо, що загинув 32-річний працівник складу, його тіло виявили під завалами. Загиблим виявився 32-річний Петро Бурбан. Це був перший робочий день чоловіка, який нещодавно повернувся з війни.

На місці спалахнула масштабна пожежа площею 9 450 м кв, її гасили 125 вогнеборців. За словами мера, збитки від атаки «Шахедів» можна оцінювати у сотні мільйонів гривень.

В ООН засудили цю атаку і заявили, що на складах у Львові росіяни знищили близько 300 тонн гуманітарної допомоги, яку отримала благодійна організація «Карітас-Спес».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *