ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий розповів, що зберігали на складах, куди влучили «Шахеди»

Наталя Дуляба

|

На складах, куди у ніч на вівторок, 19 вересня, у Львові влучили ворожі «Шахеди», зберігали, зокрема, гуманітарну допомогу на зиму: теплий одяг, генератори, їжу. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

«На цій локації є склади з гуманітарною допомогою, продуктами харчування, побутовою хімією. Також тут були склади з дерев’яними вікнами, дверима, товарами легкої промисловості. У багатьох місцях є загорання, наслідки надзвичайно складні. Спілкувався з керівником «Карітасу» (благодійна організація римо-католицької церкви в Україні, – ред.), вони якраз отримали теплі речі на зиму, генератори, щоб все це відправляти зі Львова в інші точки по Україні. Зараз усе це горить», – сказав він.

Керівник адміністрації міського голови Львова Євген Бойко зі свого боку додав, що серед знищених речей на складі, – гуманітарна допомога, яку днями передав до Львова Папа Римський Франциск через свого роздавача милостині.

«На фото – вантажівки з допомогою і те, що від неї залишилось. Такі традиції «великої людяності» плекають сьогодні нащадки імперії Петра і Катерини», – написав посадовець й опублікував відповідні світлини.

Тим часом на складах у Львові вже три години поспіль рятувальники гасять пожежу, її площа становить 9 450 м кв, загалом на місці працюють 125 вогнеборців. За словами мера, збитки від атаки «Шахедів» можна оцінювати у сотні мільйонів гривень.

«Це одна з наймасштабніших пожеж, зважаючи на руйнування та матеріальні цінності. Збитки вимірюються навіть не у десятках мільйонів, а в сотнях мільйонів гривень», – зауважив Андрій Садовий.

Нагадаємо, у Львівській ОВА відразу заявили, що на складах, куди влучили «Шахеди», не зберігали жодних мілітарних товарів. Загалом уночі над Львовом та областю, за попередньою інформацією, збили 15 із 18 безпілотників.

Внаслідок атаки рашистів один постраждалий – це 26-річний хлопець, який перебував на складі. Його госпіталізували у стані середньої складності. Також стало відомо про одного загиблого, працівника складу, його тіло виявили під завалами у Львові.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДСНС, Facebook Євгена Бойка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *