ОСТАННІ НОВИНИ

Насірова звільнили від відповідальності за службове підроблення

Андрій Котенський

|

ВАКС задовольнив клопотання захисту ексголови ДФС Романа Насірова про закриття провадження за однією з інкримінованих йому статей, а саме ч.1 ст.366 Кримінального кодексу (службове підроблення), через закінчення строку давності, повідомляє Центр протидії корупції.

Додамо, що серйозного покарання за цією статтею і так не передбачалося. Максимум штраф у кілька десятків тисяч гривень або обмеженням волі на строк до трьох років.

Водночас за статтею про зловживання службовим становищем строк давності спливає тільки через три роки.

Тому Насіров все ще може понести покарання, якщо прокурори доведуть його вину перед судом. За цією статтею Насіров може потрапити до вʼязниці на строк до 6 років.

Нагадаємо, Романа Насірова обвинувачують в отриманні 722 млн грн хабара за відшкодування ПДВ компаніям агробарона Олега Бахматюка. Разом із ексглавою ДФС у справі, яку ведуть із 2017 року, фігурує й його тодішній заступник.

Насірова обвинувачують за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі). Слідство у цій справі завершили на початку 2023 року і в травні передали до суду.

У жовтні 2022 року Насірова взяли під варту із можливістю внесення 523 млн грн застави, але вже у травні 2023 року ВАКС у п’ять разів зменшив розмір застави. Колишній очільник ДФС України досі перебуває під вартою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *