ОСТАННІ НОВИНИ

З масового поховання в Ізюмі не вдалося ідентифікувати 57 людей

Андрій Котенський

|

Наразі 57 жертв із масового поховання на околицях Ізюма Харківської області, яке вдалося звільнити від російської окупації, ідентифікувати не вдалося. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, повідомляє Укрінформ.

Ще 58 тіл встановлено лише за анкетними даними. Убиті не мають родичів, аби повністю підтвердити їх особи за ДНК.

«57 осіб, на жаль, ідентифікувати не вдалося. Щодо ще 58 особах встановлені анкетні дані, але немає родичів цих загиблих, щоб провести ДНК-експертизу», – розповів Чубенко.

Він зауважив, що частина жертв були закатовані на смерть чи застрелені.

«Під час огляду ексгумованих тіл експерти виявили у 15 жертв вогнепальні поранення, у 87 – вибухові травми, щонайменше 15 тіл зі зв’язаними руками, мотузками на шиї, у 23 – переломи щелеп, кісток голови, рук, ребер», – розповів речник.

Як повідомляв Львівський портал після звільнення Ізюма у вересні правоохоронці виявили в лісі неподалік міста масове поховання. З нього вилучили понад 400 тіл замордованих українців. За даними Укрінформу на місці поховань виявили 451 людину (198 чоловіків, 212 жінок, 7 дітей) і 22 військовослужбовців.

Зокрема, експертизами ДНК підтверджено, що в масовому похованні було тіло дитячого письменника Володимира Вакуленка, якого загарбники застрелили. Також 28 грудня стало відомо, що керівник ізюмського осередку «Пласту» Олег Єфіменко теж був похований у лісі. Експерти підтвердили, що чоловіка катували.

Серед могил із цивільними була також ціла родина із п’ятьох осіб та військовий Сергій Сова, світлина руки якого зі синьо-жовтими браслетами, облетіли весь світ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *