ОСТАННІ НОВИНИ

Конфіскований броньований Mercedes Медведчука зник

Андрій Котенський

|

Броньований Mercedes-Benz S500 4 Matic, що перебуває у власності обвинуваченого у державній зраді колишнього народного депутата Віктора Медведчука, оголосили у розшук – про це йдеться у відповіді Офісу генерального прокурора на запит проєкту «Схеми» Радіо Свобода.

«Ухвалою слідчого судді Личаківського районного суду Львова накладено арешт на майно підозрюваного М., у тому числі на автомобіль марки MERCEDES-BENZ S500 4 MATIC 2014 року випуску, держномер АА1937ОІ, про що внесено відповідні відомості до Державного реєстру обтяжень рухомого майна. Вказаний автомобіль оголошено у розшук відповідно до постанови слідчого. На теперішній час його місце перебування невідоме», – ідеться у відповіді «Схемам».

Із запитанням про автомобіль колишнього нардепа журналісти звернулися також до Державного бюро розслідувань, слідчі якого проводили досудове розслідування у справі щодо Медведчука. У відомстві відмовилися повідомляти будь-яку інформацію, пославшись на таємницю досудового розслідування.

Кума російського президента Віктора Медведчука, якого обвинувачують у державній зраді та порушенні звичаїв війни, українські правоохоронці затримали в квітні минулого року. Активи Медведчука та його дружини Оксани Марченко в Україні заарештовані.

У січні 2023 року президент України позбавив Медведчука українського громадянства.

Медведчуку оголосили підозру за ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.258-3 (сприяння терористичній організації) та за ч.1 ст.438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

У вересні 2022 року його обміняли на дві сотні захисників «Азовсталі», тому одіозний політик перебуває в Росії.

Вже з території держави-агресора Медведчук намагається реанімувати свою політичну кар’єру. Зокрема на початку 2023 року він заявив, що хоче створити новий політичний рух, аби нібито об’єднати всіх «опонентів» президента Володимира Зеленського.

12 червня 2023 року стало відомо, що 17 авто (переважно вантажівки – ред.) конфіскованих у Медведчука і Козака, передали ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *