ОСТАННІ НОВИНИ

РФ змушена посилювати свою ППО через атаки дронів, – розвідка

Анастасія Диняк

|

На території Росії доведеться посилити захист повітряного простору в районах військових аеродромів через атаки безпілотників. Про це повідомили у Міністерстві оборони Великобританії.

Так, за даними розвідників, вночі 30 серпня на Росію було спрямовано п’ять атак дронами. Це стало найбільшою атакою на території країни за час повномасштабної війни.

«Про вибухи повідомляли у Москві, Брянську, Рязані та на повітряній базі Пскова поруч з естонським кордоном. Удар по Пскову, ймовірно, пошкодив кілька військово-транспортних літаків. Всього за серпень 2023 року у Росії було 25 окремих атак дронами, майже точно здійснених за допомогою безпілотників “в один кінець», – йдеться у звіті.

Зазначається, що велика кількість безпілотників досягла цілей, що вказує на незадовільну роботу російської протиповітряної оборони. За даними розвідників, наразі РФ, ймовірно, переплановує організацію ППО у зоні між Україною та Москвою, щоб краще реагувати на ці атаки.

Окрім того, після попередніх випадків, коли під час атак були пошкоджені військові літаки на аеродромах, РФ почала роззосереджувати літаки по різних місцях. Проте останні удари в Сольцях і Пскові свідчать, що таким чином убезпечити літаки не вдасться.

«Росії, мабуть, доведеться розглянути розгортання додаткових систем ППО на аеродромах, де вона бачить ризик атак безпілотниками», – підсумували розвідники.

Нагадаємо, напередодні представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов підтвердив знищення чотирьох і пошкодження ще кількох російських Іл-76 у Пскові.

«Знищені 4 одиниці. Це означає, що ураження не дозволяють відновити цей літак і повернути його виконання завдань. Їх використовують для транспортування особового складу окупантів та їхньої техніки. Також є інформація про пошкодження ще кількох одиниць», – сказав він.

Журналісти зі свого боку додають, що ту частину аеропорту, де могли знаходитись інші ушкоджені літаки, про які говорили у ГУР, наразі не видно через високу хмарність.

Як повідомляв Львівський портал, у ніч на 30 серпня аеродром у російському місті Псков атакували безпілотники. Російські ЗМІ, посилаючись на екстрені служби, писали про пошкодження чотирьох літаків Іл-76.

Згодом з’явились перші супутникові знімки після атаки.

Саме місто Псков розташоване неподалік кордону РФ із Естонією й Латвією. Відстань до прикордонних регіонів України на півночі сягає більше 700 км.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *