ОСТАННІ НОВИНИ

З’явились перші супутникові знімки після атаки дронів по аеропорту Пскова

Наталя Дуляба

|

На супутникових знімках Planet Labs видно, що безпілотники, які атакували аеродром у російському Пскові у ніч на 30 серпня, пошкодили щонайменше два літаки типу Іл-76. Про це пишуть Схеми.

Після аналізу цих фото зі супутника пошкодження літаків підтвердив авіаексперт Анатолій Храпчинський.

«На супутниковому знімку ми бачимо, що ушкоджено поверхню біля крил, скоріш за все дронами намагались влучити у паливні баки, які знаходяться у тій частині літака. Але і це все одно вивід літака на капітальний ремонт, який займе щонайменше 2-3 місяці», – пояснив Храпчинський.

Також біля одного з літаків можна помітити два червоні автомобілі, схожі на пожежні, які могли залучати для гасіння пожежі.

Транспортні літаки Іл-76 постійно базуються на аеродромі Пскова. Їх тут використовує 76 гвардійська десантно-штурмова дивізія армії РФ. Вона ж відома як «псковська дивізія», одна з тих, що брала участь у захопленні Бучі на початку повномасштабного вторгнення.

Натисніть на зображення для збільшення

Зазначимо, напередодні представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов підтвердив знищення чотирьох і пошкодження ще кількох російських Іл-76 у Пскові.

«Знищені 4 одиниці. Це означає, що ураження не дозволяють відновити цей літак і повернути його виконання завдань. Їх використовують для транспортування особового складу окупантів та їхньої техніки. Також є інформація про пошкодження ще кількох одиниць», – сказав він.

Журналісти зі свого боку додають, що ту частину аеропорту, де могли знаходитись інші ушкоджені літаки, про які говорили у ГУР, наразі не видно через високу хмарність.

Як повідомляв Львівський портал, у ніч на 30 серпня аеродром у російському місті Псков атакували безпілотники. Російські ЗМІ, посилаючись на екстрені служби, писали про пошкодження чотирьох літаків Іл-76.

Саме місто Псков розташоване неподалік кордону РФ із Естонією й Латвією. Відстань до прикордонних регіонів України на півночі сягає більше 700 км.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *