ОСТАННІ НОВИНИ

Польща вироблятиме комплектуючі для F-16

Маркіян Рой

|

Польща створює у себе виробництво комплектуючих для американських винищувачів F-16. Про заявив агентству PAP директор заводу PZL Mielec Януш Закрецький, повідомляє Європейська правда.

За словами директора заводу, кінцевий план PZL Mielec до кінця наступного року – виробляти 70-80 відсотків конструкції корпусу винищувачів.

Він зазначив, що виробництво конструкцій F-16 Block 70/72 здійснюється в модернізованому цеху на підприємстві PZL Mielec, де раніше виробляли військові реактивні літаки.

«Радий, що Lockheed Martin оцінив компетентність наших працівників і потенціал цього місця та прийняв рішення розмістити тут виробництво конструкцій F-16. Це також доказ прихильності Lockheed Martin розвитку PZL Mielec та промислового потенціалу нашої країни», – зазначив Закрецький.

Нагадаємо, нещодавно Нідерланди офіційно підтвердили, що нададуть Україні 42 винищувачі F-16, а Данія – ще 19 таких літаків. Таким чином наразі йдеться загалом про 61 винищувач F-16. Їх українські Повітряні Сили поступово отримуватимуть по завершенню навчання пілотів й техніків, які відбуватимуться у низці країн.

Також про намір дати Україні «певну кількість» F-16 заявила й Норвегія, в тому числі два літаки нададуть для навчань льотчиків.

У Білому домі днями теж підтвердили, що схвалять передачу Збройним Силам України винищувачів F-16 після навчань пілотів.

Раніше в українських Повітряних Силах казали, що для переваги над рашистами у повітрі потрібно 3-4 ескадрильї, тобто від 36 до 64 літаків F-16. З цієї кількістю можна краще прикрити небо від ракет і дронів, а також Сили оборони під час наступальних операцій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *