ОСТАННІ НОВИНИ

У дитячій лікарні на Дністерській відкрили сенсорну кімнату

Наталя Дуляба

|

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, що у Львові на вул. Дністерській, облаштували для малечі кімнату сенсорної терапії. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі медзакладу.

Приміщення облаштували спеціальним світловим обладнанням, тренажерами для балансування, тактильними поверхнями, м’якими меблями. Створити такий сучасний навчально-реабілітаційний простір допомогли волонтери благодійного фонду «СОС Дитячі містечка» (Львів).

«У реабілітації хворих із психомоторними розладами чи розладами спектру аутизму такі кімнати дають дуже хороші результати. Заняття тут сприяють формуванню у них саморегуляції, формуванню чи відновленню рухової активності, зниженню психо-емоційного навантаження. Водночас тут ми займатимемось й з іншими пацієнтами, у яких порушена сенсорна система: з дітками з онкопатологіями (особливо з пухлинами мозку), з ураженнями нервової системи, з вадами зору та слуху, недоношеними дітками тощо», – розповіла керівниця Клініки комплексної медичної реабілітації Анна Галик.

«Ця кімната є частиною комплексного лікування, яке отримують у нашому Центрі пацієнти з неврологічними чи ментальними розладами внаслідок різноманітних захворювань. Вони потребують якісної реабілітації під час і після терапевтичного лікування. Таких діток є багато, часто на стаціонарному лікуванні знаходяться понад 150 важкохворих дітей. І всі вони забезпечені медичною допомогою, яку надає мультидисциплінарна команда фахівців лікарні», – зауважив в.о. директора лікарні Роман Кізима.

Тим часом у фонді «СОС Дитячі містечка Україна» кажуть, що ця сенсорна кімната є першим їхнім проєктом на Львівщині, спрямованим на допомогу дітям, які гостро потребують психофізіологічної адаптації та реабілітації.

Нагадаємо, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, відомий у народі як Чорнобильська лікарня, розташований у Львові на вул. Дністерській, 27.

Тут щороку допомогу отримують понад 200 онкохворих дітей. Детальніше про те, як потрапити на прийом до лікаря, читайте за цим посиланням.

Цей медзаклад МОЗ визнало кращою дитячою лікарнею України 2021 року. У лютому 2022 року тут відкрили дитячу клініку трансплантації кісткового мозку.

Пересадку кісткового мозку у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі оплачує держава. Також лікарні дозволили проводити трансплантацію органів від померлих донорів, такі операції теж покривають коштом держбюджету.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЗУСДМЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *