ОСТАННІ НОВИНИ

Росія затоплює пороми, щоб захистити Кримський міст від дронів

Андрій Котенський

|

У районі Керченської протоки, поблизу незаконного моста між росією та тимчасово окупованим Кримом, російські загарбники проводять підготовчі роботи для затоплення другого порому, аби захистити споруду від морських дронів. Про це Львівському порталу повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

За даними ГУР, окупанти планують затопити щонайменше шість плавзасобів вказаного типу з метою створення захисної смуги перед Керченським мостом.

Між затопленими поромами росіяни мають намір встановити бонові загородження. У такий спосіб ворог прагне захистити Керченський міст від ураження.

Періодичні успішні атаки Сил безпеки та оборони України по незаконному мосту призвели до серйозних пошкоджень конструкції, зокрема його автомобільного та залізничного полотен.

Нещодавні удари по Керченському мосту вкотре погіршили ситуацію для угруповання військ противника на півдні України та викликали істеричну реакцію воєнно-політичного керівництва московії.

У кремлі вимагали будь-що убезпечити об’єкт, який є критично важливим для воєнної логістики російської окупаційної армії.

«Нехитра міра захисту дев’ятнадцятикілометрового моста у вигляді затоплення поромів свідчить про гарячковість рішень ворога та інтелектуальну кризу всередині військово-політичного керівництва терористичної Росії», – переконані в ГУР.

Як відомо Україна неодноразово атакувала незаконний міст, яким поєднали окупований Крим із терористичною Росією.

Вперше так званий кримський міст спалахнув в ніч на 8 жовтня 2022 року. У середу вранці, 24 травня 2023 року, в районі кримського мосту було задимлення, яке люди стали знімати й поширювати у соцмережах. Тим часом окупаційна адміністрація запевняла, що причиною було «навчання».

В ніч на 17 липня на мості знову пролунали вибухи. 21 липня 2023 року Президент України назвав кримський міст ціллю, яку потрібно нейтралізувати.

19 серпня 2023 року кримський міс знову зазнав атаки, ймовірно, що морськими дронами, які невдовзі продемонструвала СБУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *