ОСТАННІ НОВИНИ

На Кримському мосту пролунали вибухи: що відомо

Ольга Денисяка

|

Окупаційна влада Криму заявила, що вночі 17 липня на Кримському мосту сталася «надзвичайна подія». На мосту пролунали вибухи, внаслідок яких є масштабні руйнування.

«На Кримському мосту зупинено рух: сталася надзвичайна подія в районі 145-ої опори з боку Краснодарського краю. Працюють правоохоронні органи і всі відповідальні служби», – повідомив так званий «глава» тимчасово окупованого РФ Криму Сергій Аксьонов.

Він також заявив, що вже проговорив із міністром транспорту РФ Віталієм Геннадійовичем Савельєвим і наразі вживаються заходи для відновлення ситуації.

Місцеві Телеграм-канали писали, що вночі 17 липня в Криму було чути звуки вибухів біля мосту. Після вибухів на двох його прольотах зникло освітлення.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив, зо на Кримському мосту загинули чоловік та жінка з Бєлгородщини, а їхня дочка отримала  поранення.

Хто причетний до «надзвичайної ситуації» на Кримському мосту?

Речник ГУР Юсов у коментарі Суспільному заявив, що ГУР не коментує причини подій на Кримському мосту: «Можна лише процитувати слова керівника ГУР Кирила Буданова про те, що “Кримський міст — конструкція там зайва”».

СБУ офіційно наразі ніяк не прокоментувала падіння прольоту Кримського моста.

Українська правда з посиланням на власні джерела повідомляє, що нічна атака на Кримський міст була спецоперацією СБУ та ВМС.

«До нічного підриву Кримського мосту причетна СБУ та Військово-морські сили України», – йдеться в повідомленні.

Міст атакували за допомогою надводних дронів.

Водночас керівниця пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі національного марафону новин припустила, що події на Кримському мосту можуть бути провокацією самих росіян.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *