ОСТАННІ НОВИНИ

У пошкоджених обстрілом будинках на Стрийській встановили 36 вікон

Маркіян Рой

|

У Львові на вулиці Стрийській тривають відновлювальні роботи будинків, які  пошкоджені від ворожих обстрілів 6 липня. Зокрема, триває ремонт дахів і монтаж вибитих вікон. Оскільки будинки є пам’ятками архітектури, то встановлюють лише дерев’яні вікна. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Оскільки будинки є пам’ятками архітектури, то встановлюють лише дерев’яні вікна. Роботи відбуваються за гроші міського бюджету.

«Від ракетного обстрілу 6 липня найбільшої шкоди зазнав комплекс з 17 будинків на вул. Стрийській. Будинки є пам’ятками архітектури. Умовно ці будинки ми поділили на дві частини – це 13 будинків, де мешканці продовжують жити, і 4 будинки, які є поруйнованими. У цих 13 будинках було вибито 506 вікон. Оскільки будинки є пам’ятками, то тут можна встановлювати лише дерев’яні вікна. Відтак, щоб пришвидшити роботи із замовленні і встановлення віконних конструкцій, ми прийняли рішення, щоб районні адміністрації стали замовниками цих робіт. Роботи з монтажу вікон вже розпочалися. Перші 36 вікон вже встановлено. Впродовж наступного тижня привезуть наступні партії вікон і проводитимуть монтаж», – повідомив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова, заступник з економічного розвитку.

За його словами, також у цих будинках триває ремонт дахів. На сьогодні покрівлі тут відремонтовано, в середньому, на 80%. До 15 вересня роботи по дахах планують завершити.

Натомість у 4 будинках, які найбільше постраждали – вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68, паралельно тривають аварійні і проєктні роботи.

Нагадаємо, у ніч на 6 липня росіяни атакували Львівщину 10 ракетами «Калібр», 7 із них вдалося збити. Одна ракета поцілила в житловий будинок на вул. Стрийській у Львові.

Пошуково-рятувальні роботи в зруйнованому російським ракетним ударом будинку тривали добу. Загалом загинули 10 людей, більше 40 отримали поранення.

Через атаку рашистів житло втратили близько 60 сімей. У мерії пообіцяли, що профінансують оренду нового помешкання, допоки будинок не відбудують.

Загалом руйнувань зазнали: понад 30 будинків; більше 250 квартир; 10 гуртожитків; будинок дитини; два виші; санаторна школа. У Львові росіяни також пошкодили чотири навчальні заклади та електропідстанцію.

Мер Андрій Садовий заявив, що вночі Львів зазнав найбільшої атаки на цивільну інфраструктуру від початку повномасштабного вторгнення.

В Львівській ОВА показали наслідки нічної атаки. Також відео з місця удару оприлюднив президент Володимир Зеленський.

10 липня стало відомо, що у Львові затвердили програму ліквідації наслідків ракетного удару, який здійснила РФ по будинках Львова уночі 6 липня. Вона розрахована на 2023-2024 роки і передбачає фінансування – 100 млн грн. Які будинки включили в міську програму ліквідації дивіться тут.

Згодом виконавчий комітет мерії ухвалив рішення про виділення 56,3 млн грн із резервного фонду міського бюджету на відновлення помешкань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *