ОСТАННІ НОВИНИ

Суд змусив відремонтувати шкільне укриття у селі на Яворівщині

Наталя Дуляба

|

Мешканці села Волиця Яворівського району тривалий час були змушені ховатись у занедбаному укритті, тому сільраду змусили його відремонтувати через суд. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про протирадіаційне укриття площею 180 м кв, яке розташоване у школі в селі Волиця Яворівського району. Воно здатне вмістити 170 людей.

Балансоутримувачем сховища є сільська рада. Вона, незважаючи майже на півтора роки повномасштабної війни так і не спромоглась його привести у належний технічний стан.

«Це сховище повинне було забезпечувати захист учнів та працівників школи. Попри те, що тривалий час воно перебуває в неналежному технічному стані, люди під час повітряних тривог змушені були укриватися в ньому», – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим прокурори подали позов до суду, який задоволив його повністю. Суд визнав протиправною бездіяльність сільради і змусив її відремонтувати укриття.

Нагадаємо, нещодавно суд змусив відремонтувати ще одне шкільне укриття у прикордонному з Польщею селі.

Це вже далеко не перший випадок на Львівщині, коли суд змушує балансоутримувачів відновлювати укриття, які неможливо використовувати через неналежний технічний стан. Наприклад, «Львіввугілля» зобов’язали відремонтувати протирадіаційне укриття для своїх працівників.

Схоже рішення суд прийняв і щодо бомбосховища у центрі Львова. Відновити його має балансоутримувач – приватне акціонерне товариство.

У Золочівському районі селищну раду, яка не забезпечила належний технічний стан свого протирадіаційного укриття, теж зобов’язали зробити це через суд.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *